WEET jij jouw BH MAAT?

Jouw BH maat berekenen.

  • Je moet je beha regelmatig goed trekken?
  • Je schouderbandjes zakken af of snijden in?
  • De beugels prikken in de huid onder je oksels, of net onder je borst?
  • Het tussenstukje zweeft tussen je borsten?

“Herken je één of meer van bovenstaande problemen? Dan is het de hoogste tijd voor advies van mij of mijn stylistes”.

Marisca (Eigenaresse Burgh lingerie)

Hoe meet je je CUPMAAT?

Het begint met het meten van de borstomvang (afb 1). Dit wordt ook wel de onderwijdte genoemd. Pak een meetlint en ga voor een spiegel staan. Het meetlint leg je net onder je borsten. Noteer het aantal centimeters.

Vervolgens meet je de cupmaat. Dit doe je door de omtrek te meten ter hoogte van je tepels (afb 2). Deze omtrek wordt ook wel bovenwijdte genoemd. Je kunt deze gegevens invoeren in onze rekentool en weet dan meteen wat jouw BH maat is.

MAATTABEL. bereken je cupmaat

TIPS. BH maat

1. Je lichaam veranderd voortdurend, dus ook je borsten. Door een zwangerschap, door leeftijd of gewoon door -zelfs lichte- gewichtsschommelingen. Laat elk jaar onze styliste je maat even controleren. Een kleine moeite, maar een wereld van verschil.

2. Als je cupmaat goed past, maar de omvang te groot is, neem dan de omvang 1 maat kleiner maar de cupmaat groter. Als je de omvang kleiner neemt met dezelfde cup, dan wordt de cupmaat juist kleiner. Dus draag je nu 85d, neem dan in dit geval een 80E.

3. Is de cupmaat passend maar de BH omvang te klein, neem dan één BH maat groter, maar wel een cupmaat kleiner. Dus draag je nu een 80G, dan moet je voor je nieuwe BH 85F gaan kiezen.

4. Is de BH omvang maat te groot en ook de BH cup? Kies dan een kleinere BH maat conform de bestaande tabellen. Kies dan vooral een omvang kleiner en niet de cup altijd kleiner. Want als BH maat 100G te groot is, kies je bv een 95G. Je hoeft geen cupmaat F te kiezen, want met een kleinere omvang maat is de cupmaat ook altijd kleiner.

Badmode advies

Wasadvies

Lingeriestyling

Shapewear