PLAK of CONTACT PROTHESE

Voelt als een deel van jezelf.

Plak of CONTACTPROTHESE.

Plakprotheses of contactprotheses zijn borstprotheses die op de huid gekleefd worden door middel van een plaklaag. Deze protheses passen zich direct aan de huid aan en volgen alle bewegingen van het lichaam. Bij iedere beweging vermindert de druk op de schouders, hetgeen zeker ook belangrijk is voor vrouwen met lymfoedeem klachten. Vrouwen die kiezen voor een plakprothese ervaren meer bewegingsvrijheid. Doordat de prothese rechtstreeks op de huid kleeft, voelt ze aan als een deel van he eigen lichaam en geeft zo meer zekerheid en zelfvertrouwen.

Voor wie?

Om een contactprothese te kunnen dragen, moet het litteken volledig hersteld zijn. Een plakprothese kan daarom pas een half jaar tot een jaar na de laatste behandeling gedragen worden. Bij een oneffen litteken, veel transpiratie of een grote maat kan het voorkomen dat een contactprothese onvoldoende kan hechten.

Voordelen

Vrouwen die kiezen voor een contactprothese ervaren meer vrijheid in beweging, kledingkeuze. De borstprothese hecht direct op de huid en volgt alle bewegingen van het lichaam. De plakprothese verdeelt het gewicht over de borstwand. Dit kan nek-en schouderspanning verminderen en in sommige gevallen lymfoedeem verminderen.

Onderhoud

Dagelijks onderhoud is van belang voor een duurzame plakwerking. Een contactprothese moet daarom elke dag grondig gereinigd worden met bijgeleverd schoonmaakborsteltje en de cleanser.

Bied meer vrijheid

Direct op de huid

Geeft zelfvertouwen

Hoe werken wij?

Uitleg borstprotheses

Lingerie protheses

SEMH gecertificeerd