Liever persoonlijk CONTACT.

Wij hebben veel ervaring en helpen je graag met al je vragen. Schroom niet en neem gewoon contact met ons op.

Veelgestelde VRAGEN.

Hoe onderhoud ik mijn borstprothese?

De prothese moet regelmatig schoongemaakt worden, bij voorkeur elke dag. Reinig de prothese met zachte zeep, spoelen met lauwwarm water en afdrogen met een zachte handdoek. De prothese mag nooit op de verwarming of met een föhn gedroogd worden! Wanneer de prothese niet gedragen wordt, bewaar deze dan in de verpakking. Zo blijft de prothese goed in model.

Hoe lang gaat een borstprothese mee?

Dit is voor iedere vrouw verschillend. Wanneer een prothese oud geworden is, ziet u bijvoorbeeld luchtbelletjes onder de folie of is de prothese niet meer mooi in model. Een prothese die lek is, is niet goed meer! Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met uw mammacare adviseur om te overleggen.

Kan ik de borstprothese ook ’s nachts dragen?

Het is voor de levensduur van de prothese beter om er niet mee te slapen, maar (eventueel samen met de BH) in de verpakking van de prothese te leggen.

De prothese past niet meer bij mijn borst, vergoedt de verzekering een nieuwe?

Wanneer de maat van uw borst veranderd is, bijv. door medicijn gebruik of gewichtsverlies, kan het nodig zijn om de maat van de prothese hierop aan te passen.
In de meeste gevallen wordt de prothese dan vergoed door uw zorgverzekering.

Ik krijg van mijn zorgverzekering een rekening voor de borstprothese, hoe kan dat?

De borstprothese wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer uw eigen risico nog niet op is gebruikt, stuurt uw zorgverzekering een rekening voor het eigen risico. U kunt bij uw verzekeringsmaatschappij navragen of uw eigen risico al op is, bij Roses hebben wij geen inzage in deze vertrouwelijke informatie.

Borstprothese of borstreconstructie?

Een borstoperatie, en zeker een borstamputatie, is een ingrijpend en emotioneel gebeuren. Je bent angstig en droevig door de kanker en daarbij komt nog dat een zichtbaar en belangrijk deel van je lichaam geheel of gedeeltelijk wordt weggenomen. Je eigen borst kan men je uiteraard nooit teruggeven. Maar een uitwendige borstprothese of een borstreconstructie kunnen je wel een beter gevoel bieden. Een prothese en/of een reconstructie verhinderen dat je rugpijn krijgt en helpen je om een goede lichaamshouding te bewaren. Je zult je ook zelfzekerder voelen en je leven van vroeger gemakkelijker weer opnemen.

Op het vlak van protheses en reconstructies is er de laatste jaren een grote vooruitgang geboekt en veel vrouwen vinden een aanvaardbare oplossing waarover ze tevreden zijn.

Kiezen voor een uitwendige prothese of een reconstructie is een lastige keuze. Je mag zeker niet over één nacht ijs gaan. Een oplossing die voor de ene vrouw bevredigend is, zal dat voor de andere niet zijn.

Het is belangrijk om de voor- en nadelen af te wegen. Door erover te praten met je partner, een vriendin of een lotgenote, zul je na een tijdje tot een beslissing komen. De keuze die je maakt, is volledig jouw beslissing, niet die van de arts. Die kan je wel adviseren en informeren. Wanneer je twijfels hebt, dan is dat geen enkel probleem. Een borstprothese of een reconstructie kan ook nog een paar jaar later.

Kan ik de borstprothese ook in de sauna dragen?

De droge sauna is te heet voor een borstprothese, ook voor de zwemprothese. Wanneer u in een badkleding sauna een prothese wilt dragen, kunt u het beste kiezen voor de textiel prothese.

Uitwendige prothese na je operatie

Als na je borstoperatie het (druk)verband verwijderd is, kunt je een voorlopige prothese dragen. Als de wond goed genezen is, kan gedacht worden aan een definitieve uitwendige prothese. De prothese bestaat meestal uit een speciaal siliconenmengsel, omhuld met een uiterst dunne en flexibele folie die op huid gelijkt. De prothese kan in de bh gedragen worden of in een hoesje dat in de bh wordt genaaid. Een andere mogelijkheid is eencontactprothese die tegen de huid plakt. Die heeft het voordeel dat het gewicht niet aan de schouder hangt, maar tegen het lichaam kleeft.

Wees voorbereid
Een prothese aanpassen is een emotioneel gebeuren. Onderschat het niet. Vraag aan je partner of aan een goede vriendin om je te vergezellen. Neem ook een nauwsluitende bloes of T-shirt mee (liefst in het wit of in een effen lichte kleur), zodat je de vorm van de prothese precies kunt beoordelen.

Lever je oude prothese in voor CUBA

Wanneer je je oude prothese bij ons achter laat zorgen wij er voor dat deze volledig schoon en nagekeken naar vrouwen in Cuba gaat. Hier is de gezondheidszorg helaas anders geregeld dan in Nederland. 

“Tijdens een bezoek van Peter (mijn man) en ik aan Cuba hebben wij voor een paar vrouwen een borstprothese en bijpassende bh meegebracht. Deze prothesen en bh’s had ik gekregen van Marisca, mijn vriendin die een lingeriewinkel Burgh Lingerie heeft en daar ook borstprothesen aanmeet en verkoopt. Het was heel ontroerend om te zien hoe blij de Cubaanse dames waren met hun prothese en bh. Prothesen zijn zeer schaars in Cuba.

Wij kwamen in contact met Dr. Alexis Cantero Ronquillo. Hij is chirurg en behandelt vrouwen met borstkanker in het Hospital Universitario Manuel Piti Fajardo in Havana. Hij heeft de door ons meegebrachte prothesen en bh’s gezien en was erg onder de indruk van het prachtige materiaal en de mogelijkheden die er hier in Nederland zijn voor vrouwen na een mastectomie. Een goede prothese en een mooie bh zijn niet alleen van cosmetisch belang, maar hebben ook vooral een psychisch effect. Je weer vrouw en compleet voelen is heel belangrijk voor herstel en eigenwaarde. Wij hebben toen aan Dr. Alexis beloofd te gaan nadenken en te onderzoeken of er een manier is om Cubaanse vrouwen te kunnen helpen aan een borstprothese.

Het inzamelen van prothesen in Nederland begon kleinschalig. We brachten ons werk onder de aandacht door onze aanwezigheid bij verschillende informatieve dagen in ziekenhuizen, prothesewinkels en andere evenementen. Ook via mond-tot-mond reclame verspreidde het nieuws van ons inzamelwerk zich snel door Nederland.

Wat ooit is begonnen als een klein initiatief is uitgegroeid tot een omvangrijke en professionele stichting.

Heb je vragen?

      BEL ONS     073-5213027      

                Direct contact van 9.30u tot 17.30u

      klanten@burghlingerie.nl       

                Antwoord binnen een werkdag

      Vind ons op Facebook             

                Anwoord binnen een werkdag

4 + 13 =

Hoe werken wij?

Uitleg borstprotheses

Lingerie protheses

SEMH gecertificeerd